Lees meer

Rimpelvullers en lipofilling

Om reeds bestaande rimpels te behandelen, kan u beroep doen op rimpelvullers of “fillers”.

Er bestaan zowel tijdelijke fillers als een techniek om de rimpels definitief te vullen (lipofillingtechniek).

Tijdelijke rimpelvullers

Fillers bestaan uit een heldere, biologisch afbreekbare gel die in kleine hoeveelheden met een ultra fijn naaldje in de huid wordt geïnjecteerd. Het resultaat is direct zichtbaar. Aangezien dit "vulmiddel" door het lichaam zelf ook wordt aangemaakt, geven deze producten zeer weinig kans op allergische reactie. Het wordt ook weer door het lichaam afgebroken en het resultaat is bijgevolg van tijdelijke aard (ongeveer 10-12 maand).

De meest courante behandelingen zijn die van de nasolabiale plooi (plooi van neus naar mondhoeken), de rimpels tussen mondhoeken en kaakrand, wangen, kraaienpootjes en de fronsrimpels. Naast het vervagen van gelaatsrimpels worden fillers ook gebruikt voor het accentueren van de lippenrand of om volume te geven waar nodig, bijvoorbeeld in de wangen.

Permanente rimpelvuller dmv lipofillingtechniek

Lipofilling is een techniek die ons toelaat met eigen vet groeven en putjes op te vullen in het gelaat of elders op het lichaam. Onder lokale verdoving wordt door middel van een mini-liposuctie wat vetweefsel weggezogen (meestal ter hoogte van de buik of knieën). Dit vetweefsel wordt bewerkt en vervolgens als vulmiddel ingespoten (Coleman- techniek). Er komen geen snijwonden aan te pas, dus ook geen littekens. Het resultaat is blijvend eens gestabiliseerd. Bovendien geeft lipofilling op langere termijn vaak een verbetering van de huidkwaliteit.

Lipofilling is een zeer veilige en doeltreffende methode om groeven en diepe rimpels op te vullen of terug volume te geven aan het gelaat. Aangezien er gewerkt wordt met lichaamseigen vet worden allergische reacties hierdoor volledig uitgesloten.

Lipofilling heeft verscheidene toepassingsmogelijkheden:

- corrigeren van ingevallen wangen

- ophogen van de jeukbeenderen

- verbetering van de kaaklijn

- opvullen van de neus-mondhoekplooi

- volumevergroting van de boven- en onderlip

- opvullen van rimpels en plooien in gelaat, décolleté en armen

- opvullen van holle oogkassen

- opvullen van “deuken” over het hele lichaam

- borstvergroting 

Meer weten of een afspraak maken? Contacteer ons!