Lees meer

Diëtiste

Bij Diëtiste Carolien Vreysen kan je o.a. terecht voor voedings- en dieetadvies over gezond(er) eten, vegetarische/vegan voeding, vermageren, intoleranties en laag FODMAP dieet, ook wel gekend als de prikkelbare darm. 

Meer informatie over Carolien vind je op haar website

 

Vermageren door gezonde voeding

We hebben het allemaal zo druk op het werk en thuis, dat slaap, sport en goede eetgewoonten vaak naar de achtergrond worden geduwd. Sluipend komen de kilo’s er jaar na jaar bij. Je beslist om het roer om te gooien en te vermageren door gezonder te gaan eten.

Dagelijks krijgen we zoveel informatie over gezonde voeding te verweken, waardoor je niet meer weet wat nu echt gezond is en wat niet.
Carolien helpt je graag op weg.
Samen overlopen jullie je huidige eetgewoonten. Carolien voorziet je van tips & tricks en een persoonlijk voedings- of dieetschema. 

Misschien heb je zelf al pogingen ondernomen om gewicht te verliezen, maar lukt het je niet alleen. Geen paniek, samen zoeken jullie uit hoe jouw voedingspatroon het best kan worden aangepakt.

Maar een gewichtstoename is niet altijd enkel aan ongezonde voeding te wijten. Tijdens de menopauze bvb zorgen hormonen soms ook voor gewichtstoenames. Samen met onze diëtiste kan je bekijken hoe je dat onder controle kan houden.

Diëten is niet hetzelfde als niet eten. Je zal geen honger lijden en zeker niet alles moeten opgeven. Door het toepassen van kleine veranderingen in je dagelijks eetpatroon verander je jouw slechte eetgewoonten geleidelijk aan in gezondere, die je een leven lang kan volhouden.

Als erkend diëtiste helpt Carolien je graag met al je vragen omtrent je voeding, je levensstijl en je gezondheid.
Ze zal je op een motiverende en enthousiaste manier begeleiden.

 

Laag FODMAP dieet

Heb je last van prikkelbare darmen en zou je graag je klachten verminderen? Dat kan met het laag FODMAP dieet of een aangepaste versie daarvan. 

Het laag FODMAP dieet is een succesvol dieet dat bij 70% van de mensen met het prikkelbare darmsyndrrom de klachten doet afnemen 

Aan de hand van een eliminaiedieet ga je eerste enkele voedingsmidelen schrappen om nadien te testen of deze voor last zorden. Samen met Carolien zoek je uit welke voedingsmiddelen voor klachten zorgen.

Tijdens het hele traject zal je opgevolgd worden door Carolien en zal ze jou. van handige informatie voorzien: boodschappenlijst, recepten weekmenu's,...  

 

Afspraak maken 

Een afspraak kan je telefonisch maken op 054/502510 of via e-mail naar info@dekliniek.be. Plan je liever online een consultatie in, klik dan hier.

 

Tarieven

Wil je Carolien leren kennen en kort (15 min) kijken of jullie een 'match' zijn? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek. (graag vermelden bij het boeken van de eerste afspraak) 

Overtuigd om te starten? Tijdens de eerste consultatie wordt er samen met je besproken wat je wil aanpakken. In een open en eerlijk gesprek worden realistische verwachtingen gesteld. Er wordt een volledige lichaamsanalyse uitgevoerd, een voedingsanamnese afgenomen, de doelstellingen op lange en korte termijn worden bepaald en je gaat naar huis met een stappenplan. Voorzie 60min voor deze consultatie. Dit consult kost 60€.   

De tweede consultatie duurt ongeveer 45min en kost 45€. Tijdens deze consultatie ontvange je een voedingsschema op maat. 

Alle volgende consultaties duren 30min en kosten 30€. 

De tarieven voor het laag FODMAP dieet liggen een beetje anders

De eerste consultaties krijg je uitleg over hoe het dieet in elkaar zit en hoe je start met de elminimatiefase. Deze consultatie duurt 60-75min en kost 75€. De consultatie waarin de herintroductiefase wordt uitgelegd duurt 45-60min en kost 60€.
Alle (tussentijdse) opvolgconsultaties van 30min kosten €30. 

 

Verschillende mutualiteiten (CM, Partena, Socialistische mutualiteit, Vlaams Neutraal Ziekenfonds) voorzien een gedeeltelijke terugbetaling van de consultaties. Raadpleeg de website van uw ziekenfonds voor meer details.