Lees meer

Tricopigmentatie

Tricopigmentatie is een andere benaming voor microscopische haar pigmentatie. Deze vernieuwende behandeling biedt een oplossing voor haaruitval of dunner wordend haar bij zowel mannen als vrouwen. Maar ook zichbare littekens op de scalp of alopecia kunnen worden aangepakt.  Op plaatsen waar uw hoofdhuid minder of geen haargroei heeft wordt met een speciale techniek biologische inkt aangebracht in de vorm van zeer kleine puntjes, die als bedoeling hebben stoppeltjes te imiteren. De kleur van het pigment wordt daarbij afgestemd op uw eigen haarkleur. Resultaten zijn meteen zichtbaar. De aangebrachte ‘haarstoppeltjes’ geven het idee van een kortgeschoren kapsel weer.

 

Na bepalen van de gepaste kleur, worden de zones (of zone) van het te pigmenteren gebied afgetekend. Hierna wordt er verdovende zalf aangebracht die eventjes moet inwerken en dan begint het inbrengen van pigment. 

Witte haren kunnen echter niet worden behandeld. Het is uiteraard nutteloos wit pigment in de huid in te brengen, we kunnen hier nooit een mooi resultaat mee bekomen. Peper en zout-kleurige haren kunnen wel perfect worden behandeld. 

Deze behandeling wordt best niet in de zomer uitgevoerd, en heeft voor het beste resultaat 3 sessies nodig. (1 behandeling per maand ongeveer). 

De duur van de behandeling en de prijs zijn afhankelijk van de te behandelen zone(s). Per zone en per sessie bedraagt de prijs 225€.  Na afloop is het resultaat onmiddellijk zichtbaar, maar zal de huid wel nog wat rood zijn. 

Voor het behouden van het resultaat raden we u aan jaarlijks een touch up te laten uitvoeren. Deze wordt gefactureerd aan 150€ per begonnen uur tijdens de eerste 12 maanden na de behandeling en aan 250€ in het tweede jaar na de behandeling. Het touch up tarief is enkel van toepassing voor patiënten die de initiële behandeling ook bij D&E Kliniek lieten uitvoeren.