Lees meer

Haarverlies - Haartransplantatie

Haarvelies kan frustrerend zijn en nefast voor je zelfvertrouwen. Het is een vaak voorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Dr. Anna De Clerck is gespecialiseerd in het behandelen van haarproblemen. Van dunner wordend haar tot haartransplantatie, ze biedt voor elk probleem de juiste oplossing. 

Tijdens een consultatie wordt samen met u besproken hoe het probleem het best kan worden aangepakt. 

In een beginnend stadium kan dit vaak door hulp van voedingssupplementen of de juiste producten. Bij beginnende kaalheid kan eventueel een haartransplantatie worden overwogen.

PRP

PRP staat voor Platelet Rich Plasma. 
Een PRP haarbehandeling is een innovatieve, veilige en effectieve methode om zonder operatie toch uw haargroei te stimuleren en haaruitval af te remmen.

De arts neemt een kleine hoeveelheid bloed en centrifugeert het zodat enkel het bloedplaatjesrijke plasma overblijft. Dit plasma bevat essentiële groeifactoren. Met een speciale micronaald injecteert de arts deze vloeistof in de te behandelen zones.

Omdat PRP een lichaamseigen natuurlijke plasma vloeistof is, zijn er geen allergische reacties of bijwerkingen mogelijk. De PRP-methode levert vele malen meer bloedplaatjes op dan een serum en is daarom heel efficiënt.  De behandeling bevordert de doorbloeding van de haarzakjes en maakt ze zo weer gezond en sterk. Het verbetert de kwailteit van dun of beschadigd haar, vermindert ontstekingen en werkt efficiënt tegen haaruitval. 

Haartransplantatie

Een FUE of Follicular Unit Extraction is een weinig invasieve ingreep waarbij haarfollikels getransplanteerd worden van een zogenaamde donorzone naar de plek waar je haar verloren hebt. Met een huidpriem - op maat van jouw huid/haar - halen we één follikel of 1 tot 4 haren per keer uit. De haarzakjes worden dan voorzichtig behandeld, afgekoeld en tijdelijk bewaard tot het tijd is om ze te transplanteren. Met zeer kleine incisies plaatsen we de individuele follikels op hun plek.

De plaatsen waar de haarzakjes verwijderd werden genezen snel, op enkele dagen tijd. De nieuwe getransplanteerde haarzakjes zullen uitvallen gedurende de eerste twee maanden omwille van het zogenaamde 'trauma'. Deze groeien weer terug na een vier- à vijftal maanden. De getransplanteerde haren ontwikkelen verder gedurende 12 tot 14 maanden. Nadien zie je geen verschil meer met het haar dat er al stond. Het volgt dan weer dezelfde groeicyclus.