Lees meer

Draadjeslift of (mini-) facelift

Draadjeslift

Mini-facelift of MACS-lift

Deep plane facelift

 

Ben je op zoek naar een manier om de tijd terug te draaien en er jonger uit te zien? Dan kan een gelaatslift de oplossing zijn. Deze bestaat in verschillende vormen; een draadjeslift, een mini-facelift of een deep plane facelift.

Procedures zoals deze kunnen tekenen van veroudering in het gezicht, de kaaklijn en de hals helpen verminderen door de huid te verstrakken. Deze ingrepen zijn ontworpen om de algehele gezichtscontour te verbeteren en een jeugdigere uitstraling te geven. Vaak gebeurt een facelift of draadjeslift ook in combinatie met andere correcties zoals een ooglidcorrectie of lipofilling. Deze behandelingen worden meestal onder lokale verdoving uitgevoerd, algemene verdoving is echter ook geen probleem.

 

Draadjeslift

Wat is een draadjeslift?

Een draadjeslift is een cosmetische ingreep die je er, zonder ingrijpende chirurgie, jonger en frisser doet uitzien. Deze procedure is dus perfect voor diegenen die een jonger uiterlijk willen zonder onder het mes te gaan.

Bij een draadliftprocedure worden met een kleine naald Aptos draadjes onder de huid ingebracht. Deze draadjes zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen die na verloop van tijd vanzelf oplossen. Naarmate de draden oplossen, stimuleren ze de collageenproductie in je huid door een constante hyaluronzuur afgifte, wat helpt om je huid strakker en steviger te maken.  Deze behandeling is de ideale oplossing voor zij die hun uiterlijk willen verbeteren, maar geen grote operatie willen ondergaan of een lange herstelperiode willen doorstaan.
De draadlift is een minimaal invasieve cosmetische ingreep die subtiele maar effectieve resultaten oplevert.

De behandeling wordt aanbevolen voor patiënten met een lichte tot matige verslapping van de gezichtshuid, die een jeugdiger uiterlijk willen zonder een volledige faceliftoperatie te ondergaan.

 

Voordelen en resultaten van een draadjeslift

Een Aptos draadlift biedt verschillende voordelen tegenover een mini-facelift of deep plane faceliftoperatie.
Ten eerste vereist deze ingreep een kortere hersteltijd, doorgaans slechts enkele dagen. Voor een traditionele faceliftchirurgie dien je op 2-3 weken hersteltijd te rekenen.

Ten tweede worden draadliften uitgevoerd onder plaatselijke verdoving wat een snelle genezing bevordert.

Bovendien zijn draadliften minder duur dan traditionele faceliftchirurgie. Ze zijn goedkoper omdat ze minder tijdrovend en minder invasief zijn. Je dient doorgaans anderhalf uur te voorzien voor de behandeling.

De resultaten van de draadlift zijn vrijwel direct na de ingreep zichtbaar, met een voortdurende verbetering in de loop van de tijd. Je dient wel rekening te houden met wat zwelling en blauwe plekken de eerste dagen na de ingreep.

Afhankelijk van verschillende factoren (leeftijd, levensstijl, blootstelling aan de zon, etc.), kunnen de resultaten van een Aptos draadjeslift ongeveer twee jaar aanhouden. Hoewel we het ouder worden niet kunnen stoppen, kan dit soort cosmetische ingrepen zeker helpen om de effecten van veroudering te vertragen, zelfs gedeeltelijk terug te draaien om je zo een hernieuwd gevoel van vertrouwen in je uiterlijk te geven.

 

Mini-facelift

Wat is een mini-facelift of MACS-lift

Een mini-facelift of MACS-lift is een chirurgische ingreep die je een jongere en frissere uitstraling geeft door de eerste tekenen van huidveroudering en doorzakking aan te pakken.

Bij een mini-facelift of MACS-lift wordt het gelaat gelift en de overtollige huid chirurgisch verwijderd. Dit gebeurt vaak door middel van een kleine incisie net voor of net achter het oor. De kaaklijn wordt aangespannen, de contouren worden hersteld en de wangen worden gelift, wat een naturelle en jongere uitstraling geeft. 

Deze behandeling wordt aanbevolen voor patiënten met een lichte tot matige verslapping van de gezichtshuid, die een stabiel, langdurig en duidelijk resultaat wensen.

 

Voordelen en resultaten van een mini-facelift of MACS-lift

Een mini-facelift of MACS-lift biedt verschillende voordelen ten opzichte van een draadjeslift of een deep plane lift.

Een mini-facelift wordt standaard uitgevoerd onder plaatselijke verdoving wat een snelle genezing bevordert. Algemene verdoving is echter ook geen probleem.

Bovendien geeft de ingreep een blijvend resultaat. Uiteraard kunnen we het verouderingsproces niet stoppen, maar de klok wordt teruggedraaid, je wint ongeveer 10 jaar.

Ten slotte zijn mini-faceliften minder duur dan een deep plane facelift. Ze zijn goedkoper omdat ze minder tijdrovend en invasief zijn. Reken wel op een halve dag voor de ingreep en neem de eerste dagen na de ingreep voldoende rust.

Het uiteindelijke resultaat van de mini-facelift of MACS-lift is zichtbaar na 4-8 weken, maar vrij snel na de ingreep kan je al de eerste verbeteringen waarnemen.
Je dient rekening te houden met zwelling en blauwe plekken de eerste dagen na de ingreep, alsook het drukverband dat 7 à 10 dagen dient gedragen te worden.

Afhankelijk van verschillende factoren (leeftijd, levensstijl, blootstelling aan de zon, etc.), houden de resultaten van een mini-facelift ongeveer 10 jaar aan. Hoewel we het ouder worden niet kunnen stoppen, kan dit soort cosmetische ingrepen zeker helpen om de effecten van veroudering te vertragen, zelfs gedeeltelijk terug te draaien om je zo een hernieuwd gevoel van vertrouwen in je uiterlijk te geven.

 

Deep plane facelift

Wat is een deep plane facelift?

Een deep plane facelift is een chirurgische ingreep die je een jongere en frissere uitstraling geeft door de tekenen van huidveroudering en doorzakking zeer grondig aan te pakken.

Bij een deep plane facelift worden het gelaat en de onderliggende structuren gelift. Door de aangezichtsligamenten los te maken en aan te spannen, krijg je een mooi en zeer natuurlijk resultaat. Hangende halsplooien, de onderkin en wangen worden gelift.  Ook ter hoogte van de jukbeenderen wordt het volume hersteld. Overtollige huid wordt chirurgisch verwijderd. Dit gebeurt vaak door middel van een kleine incisie net voor of net achter het oor.

Deze behandeling wordt aanbevolen voor patiënten met matige tot sterke verslapping van de gezichtshuid en gezichtsstructuren, die een stabiel, langdurig en duidelijk resultaat wensen.

 

Voordelen en resultaten van een deep plane facelift

Een deep plane facelift biedt verschillende voordelen vergeleken met een draadjeslift of een mini-facelift.

Een deep plane facelift kan in de meeste gevallen worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving wat een snelle genezing bevordert. Bij deep plane facelifts die gecombineerd worden met een ooglidcorrectie of lipofilling is algemene verdoving vaak een comfortabelere oplossing. 

De ingreep is een grondige lifting van zowel de onderkant van het gelaat als het midden van het gelaat en geeft een mooi naturel en blijvend resultaat. Uiteraard kunnen we het verouderingsproces niet stoppen, maar de klok wordt teruggedraaid. Na de behandeling zal je er ongeveer 15-20 jaar jonger uitzien.

Deep plane faceliften zijn de grondigste techniek voor de aanpak van het gelaat. Doordat ze niet enkel het oppervlak liften, maar ook de dieper gelegen weefsels herdraperen krijg je een zeer natuurlijk resultaat. Er is minder tractie op de littekens wat vaak zorgt voor een mooiere en vlotte genezing. Reken wel op ruim een halve dag voor de ingreep en neem de eerste dagen na de ingreep voldoende rust.

Het uiteindelijke resultaat van deep plane facelift is zichtbaar na 4-8 weken, maar vrij snel na de ingreep kan je al de eerste verbeteringen waarnemen.
Je dient rekening te houden met zwelling en blauwe plekken de eerste dagen na de ingreep, alsook het drukverband dat 7 à 10 dagen dient gedragen te worden. 

Afhankelijk van verschillende factoren (leeftijd, levensstijl, blootstelling aan de zon, etc.), houden de resultaten van een deep plane facelift ongeveer 15-20 jaar aan. Hoewel we het ouder worden niet kunnen stoppen, kan dit soort cosmetische ingrepen zeker helpen om de effecten van veroudering te vertragen, zelfs gedeeltelijk terug te draaien om je zo een hernieuwd gevoel van vertrouwen in je uiterlijk te geven.

 

Facelift consultatie

Indien je overweegt om een draadjeslift, mini facelift of een deep plane facelift te laten uitvoeren, dien je te starten met het maken van een afspraak voor consultatie bij Dr. Van De Sijpe. Als gelaatschirurg is zij gespecialiseerd in al deze technieken.

Tijdens de consultatie kan je al je vragen voorleggen. Samen zal je gezicht geanalyseerd worden en wordt er besproken welke techniek het beste resultaat voor je zal opleveren.

Meer weten of een afspraak maken? Contacteer ons!