Lees meer

Liposuctie/liposculptuur

Veel mensen hebben aanleg voor hardnekkige vetophopingen die niet of lastig verdwijnen met dieet of  lichaamsbeweging. Plaatselijke vetophopingen op buik, heupen, billen, onder- en bovenbenen, knieën, armen, hals of onderkin kunnen het silhouet van je lichaam uit balans brengen en flatteren niet. Als jij daarmee worstelt ben je heus niet de enige!

Liposuctie is letterlijk het afzuigen van overtollig onderhuids vetweefsel om de lichaamscontouren te verbeteren. Dit gebeurt met fijne canules die slechts een paar kleine littekentjes (4 à 5 mm) nalaten die achteraf bijna onzichtbaar zijn.

Bij liposculptuur wordt door middel van liposuctie eveneens overtollig vetweefsel weg gezogen, maar de uitdaging van de ingreep zit vooral in het hermodelleren van het lichaam waarbij men er vooral voor zorgt dat de overblijvende hoeveelheid onderhuids vet gelijkmatig verdeeld en in proportie is. Zo nodig kan het verwijderde vet in andere delen van het lichaam worden ingespoten door de lipofilling techniek.  

Liposculptuur is een zeer frequent toegepaste ingreep die soms onder lokale verdoving kan. De beste resultaten worden bekomen indien het gaat om een lokale vetophoping (vb. correctie van de rijbroek) en niet om overgewicht in het algemeen. Liposculptuur moet immers niet worden gezien als een methode om af te vallen, maar als verbetering van de proporties en verfraaiing van de lichaamscontouren.

Meer weten of een afspraak maken? Contacteer ons!