Lees meer

Spierontspanners: 8 onwaarheden ontmaskerd

Geschreven op 22 Augustus 2019

 

1. Een spierontspanner heeft een blijvend effect

FOUT!
Bij D&E Kliniek werken we met een geregistreerd , kwalitatief en onverdund product. Het effect blijft zo meestal 3 tot 4 maanden zichtbaar. Er dient minstens 4 maanden tussen iedere behandeling te zitten om gewenning te voorkomen.
Om een blijvend resultaat te bekomen, dient de behandeling dus ongeveer 3 maal per jaar worden uitgevoerd.

 

2. Het resultaat van de behandeling met een spierontspanner is meteen zichtbaar

FOUT!
Het effect van het product heeft tijd nodig. De inwerkingstijd varieert van persoon tot persoon. Gemiddeld genomen beginnen de eerste resultaten zichtbaar te worden na 3 à 4 dagen. Het uiteindelijk resultaat kan pas na 10 à 14 dagen zichtbaar zijn. Heb je een belangrijk evenement, plan dan je behandeling minstens 2 weken eerder in!

3. Een behandeling met spierontspanner is omslachtig en duurt lang

FOUT!
Door middel van superfijne injecties wordt de spierontspanner ingebracht op de juiste plaatsen. Dit gebeurt snel en efficiënt. Gemiddeld duurt de behandeling 15 minuten. Meerdere zones kunnen tegelijkertijd worden aangepakt. 

4. Een behandeling met spierontspanners doet alle expressie verdwijnen

FOUT!
Amerikaanse toestanden zal je bij D&E Kliniek niet tegenkomen. We gaan steeds voor een natuurlijk resultaat. Indien spierontspanners goed en professioneel worden aangebracht, verdwijnen enkel de overdreven ontsierende rimpels. De normale expressie en de gelaatsuitdrukking blijft behouden, dat maakt ons immers uniek.

5. Spierontspanners en rimpelvullers zijn hetzelfde

FOUT!
Een spierontspanner wordt eerder in de bovenste helft van het aangezicht gebruikt om rimpels te behandelen. In deze zone hebben de spieren immers weinig andere functies dan expressie. De spierontspanner zorgt ervoor dat de spier minder makkelijk kan worden samengetrokken en voorkomt zo dat de huid een plooi vormt. Bijgevolg kan de rimpel niet meer worden gevormd.

Een rimpelvuller kan in het volledige gezicht worden gebruikt en vult letterlijk de rimpel onderhuids op, zodat deze minder zichtbaar wordt. De onderliggende spier blijft gewoon zijn werk doen. Hierdoor kunnen de gelaatsspierfuncties zoals het maken van plofklanken, fluiten, lachen etc behouden blijven.
Beiden hebben dus een compleet andere werking.
Voor hardnekkige en diepe rimpels kan een combinatie van beide producten nodig zijn.

6. Een behandeling met spierontspanners doet pijn

FOUT!
De naaldjes die gebruikt worden voor het injecteren van het product, zijn zo fijn dat de pijn beperkt blijft. Je kan het bvb niet vergelijken met de pijn bij een bloedafname of een verdoving bij de tandarts. Die naalden zijn veel breder en dus pijnlijker.
Al onze artsen hebben bovendien een ruime ervaring waardoor de behandeling snel verloopt.
Voor mensen die de prikjes toch moeilijk kunnen verdragen, kunnen we eventueel een verdovende crème aanbrengen. Het volstaat 15 min voor uw afspraak aan te komen en ernaar te vragen bij het onthaal. 

7. Spierontspanners zijn schadelijk voor het lichaam

FOUT!
Botuline, het  hoofdbestandeel van een spierontspanner, is een natuurlijk eiwit dat aangemaakt wordt door een micro-organisme, Clostridium Botulinum. Het wordt al meer dan 30 jaar gebruikt voor behandeling van bepaalde neurologische aandoeningen zoals bvb migraine of spasmen.
Veel gevaar komt bij zo’n spuitje niet kijken als het geplaatst wordt volgens de regels van de kunst en met een geregistreerd merk. Onze artsen zijn hierin erg handig, zeer ervaren en onze producten zijn geregistreerd en traceerbaar.
De spierontspanner is ook enkel lokaal actief in de zone waar het wordt ingespoten. Bovendien zijn de dosissen bij injecties voor rimpels veel lager dan voor neurologische aandoeningen, wat maakt dat het risico heel erg miniem is.

8. Spierontspanners kunnen alle rimpels doen verdwijnen

FOUT!
Spierontspanners zorgen ervoor dat een spier minder makkelijk samentrekt en tijdelijk verzwakt. De expressierimpel kan dus niet worden gevormd.
Voor diepe reeds bestaande rimpels, zijn spierontspanners alleen vaak niet voldoende. De behandeling kan dan worden aangevuld met rimpelvullers.
Ook een lipofilling of in een nog later stadium, een (mini-) facelift kan dan soulaas bieden. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Na een corrigerende chirurgische ingreep, kunnen spierontspanners het bekomen resultaat helpen behouden.

« Terug naar overzicht