Lees meer

10 gouden tips over je dagcrème

Geschreven op 2 November 2022

Kies de juiste crème! Heb je een droge, vette of gemengde huid? Of weet je het niet? Vraag raad en vraag jezelf vervolgens af wat je precies met de crème wil bereiken: hydratatie, glow of wil je rimpels te lijf gaan? Maar vooral, verwacht niet te veel; wonderen uit een potje zijn zeldzaam ;-)

Gebruik de juiste dosis! Smeer niet te veel crème op je gezicht. Een nootje is vaak genoeg. Bij een te veel aan dagcrème raken je poriën verstopt en geïrriteerd.

Masseer!  Gezichtscrème moet je in je huid inmasseren. Maak opwaartse masserende bewegingen om de zwaartekracht tegen te gaan.

Start jong! Eigenlijk kan je niet vroeg genoeg beginnen met het verzorgen van je huid. De verzorging is immers fundamenteel en bepaalt mee hoe je er binnen enkele jaren zal uitzien. Jonge gebruikers kiezen best voor een aangepaste jeugdcrème. Vanaf 20 jaar kan je op een normale dag- en nachtcrème overschakelen.

Dag en nacht! Er wordt niet voor niets een onderscheid gemaakt tussen dag- en nachtcrèmes. In een dagcrème kunnen bijvoorbeeld filters zitten die je huid tegen de zon of pollutie beschermen, bescherming die je ’s nachts niet nodig hebt. Een nachtcrème is dan weer voedender en herstelt de balans van de huid.

Afwisseling! Je huid evolueert. Een nieuw seizoen komt vaak met andere behoeften. Pas je crème aan aan je huid. ‘s Winters bescherm je je huid tegen wind en koude, terwijl de grootste vijand in de zomer  net de zon en dehydratatie is.

Bewaren. Goede crèmes hebben meestal een prijskaartje. Kies liefst voor crèmes uit een pompje en vermijd potjes waar je telkens met je vinger in moet. Sluit je crème na gebruik goed af en bescherm je crème tegen extreme temperaturen en zon. Hou ook rekening met de houdbaarheidsdatum. Verkleurt je crème of verandert de geur? Dan ben je toe aan een nieuwe!

Top of flop. Wil je weten of je crème zijn doel bereikt? Gebruik het product dan voor een aantal weken na elkaar zonder af te wisselen met andere producten. De meeste crèmes hebben immers tijd nodig voor ze resultaat geven. Verander ook slechts 1 product per keer zodat je weet welk product de verandering teweeg heeft gebracht.

Irritatie? Test een nieuwe crème uit op een klein stukje huid om te zien of je geen allergische reacties krijgt. Als de crème irriteert, stop het gebruik dan onmiddellijk.

Reinig! Zelfs al gebruik je geen make-up, reinig je gelaat toch ‘s morgens en ’s avonds met een zachte reiniger om te voorkomen dat je poriën verstoppen. Af en toe een scrub om de dode huidcellen te verwijderen houdt je huid fris en jong.

« Terug naar overzicht