Lees meer

Wat is botuline toxine? Een antwoord op de meest gestelde Google zoekopdrachten

Geschreven op 10 November 2022

Je lees veel negatieve berichten botuline toxine. Jammer genoeg zijn deze berichten niet altijd correct of gestaafd.

Botuline toxine voor cosmetisch gebruik is niet gevaarlijk, maar het dient wel op een goede manier te worden toegepast. De gevaren zijn gemakkelijk te voorkomen door je te laten behandelen door een professioneel esthetsich arts.

Daarnaast zijn vrijwel alle bijwerkingen of complicaties tijdelijk. Dit omdat de werkzame
stof alleen maar tijdelijk werkt. Na 3 tot 6 maanden is het effect nauwelijks meer zichtbaar en wordt de behandeling in veel gevallen opnieuw uitgevoerd.

Toch circuleert een nog veel verkeerde informatie.

Via de 5 vaakst gestelde vragen over Botuline toxine aan Google, werpen we wat licht op de zaak.

 

 

1. Is Botox schadelijk?

Botox is niet schadelijk voor je gezondheid indien het volgens de regels van de kunst wordt toegepast.
Het verlaat je lichaam vanzelf. Je kunt dus zonder bezwaar de behandelingen blijven herhalen. Na elke volgende behandeling worden de rimpels minder zichtbaar.

2. Is Botox Gezond?

Bij het toedienen van botox zijn een paar factoren van essentieel belang.
- Botox is een gif en kan bij grote hoeveelheden dus giftig zijn voor het menselijk lichaam. De juiste dosering is heel belangrijk.
- De samenstelling van het product varieert. Ga enkel voor erkende en gecertifieerde merken. Zelf producten via het internet kopen wordt ten sterkste afgeraden.
- Ga voor een geoefend en gespecialiseerd erkend arts. Er is heel wat anatomische kennis en ervaring nodig om de behandeling te doen slagen.
Als je deze regels naleeft, heeft botox geen enkele invloed op je gezondheid. 

3. Is Botox pijnlijk?

Een van de grootste angsten voor een behandeling met spierontspanners is de potentiële pijn die deze behandeling met zich mee zou brengen.
Botox wordt met zeer fijne naalden geïnjecteerd in de huid. De meeste mensen ervaren een botoxbehandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een speldenprik.
De behandeling is kort, met een beperkt aantal prikjes. Pijnlijk kan je deze behandeling dus zeker niet noemen.

4. Is Botox giftig?

Botuline Toxine is een neurotoxisch gif, dat door de bacterie ‘Clostridium Botulinum’ wordt geproduceerd. Het gif heeft vooral effect op het zenuwstelsel en de werking van de spieren.

Het is belangrijk om te weten dat de Botuline Toxine die bij een esthetische behandeling wordt gebruikt zeer sterk verdund is zodat het honderd procent veilig is voor gebruik. Het verdunnen van Botuline Toxine gebeurt in gespecialiseerde laboratoria en is een uiterst nauwkeurig proces. Een gecertifieerd merk garandeert die kwalitet en staat onder onder strenge controle.

Laat je ook enkel behandelen in een gerenommeerde kliniek door een ervaren en erkend arts! Ga in geen geval zelf aan de slag met online gevonden producten, dat kan desastreuze gevolgen hebben!

5. Is Botox Haram?

Voor Moslims kan dit een belangrijke vraag zijn.
Er bestaat echter geen eenduidig antwoord op. Gezien het om een tijdelijke alteratie gaat van het menselijke lichaam, wordt er vanuit gegaan dat het niet haram is.

« Terug naar overzicht