Lees meer

Definitieve Ontharing


Genoeg van scheren? Beu om te waxen? Kies dan voor permanente ontharing. Céline Cordijn heeft ruim 10 jaar ervaring in het permanent verwijderen van haartjes en heeft dus een stevige vakkennis opgebouwd.

Ze werkt uitsluitend met het gerenommeerde merk ‘LightSheer’. Céline voert de behandelingen uit met de meest revolutionaire laser op de markt: de ‘LightSheer Desire’.

Dit ultramoderne toestel is het neusje van de zalm van een nieuwe generatie lasers die veel sneller werken, maar vooral zo goed als pijnloos zijn.

 

Hoe werkt het? 

Dankzij laserepilatietechniek mogen we vandaag stellen dat alle beharing, ongeacht de aard en de plek waar ze zich bevindt, kan worden behandeld. Bovendien heeft men geen last meer van ingroeiende haren of ontstekingen. Men maakt gebruik van een krachtige lichtbrondie die doordringt tot in de wortel van het ongewenste haar.

De energie daarvan wordt door het pigment in de wortel opgenomen en vervolgens omgezet in warmte, wat leidt tot de vernietiging van de haarwortel.

De groeicellen zijn gecoaguleerd wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn.

Klanten waarbij het haar voldoende pigment bevat is gemiddeld na 5 tot 8 behandelingen tevreden met het resultaat. De behandeling van witte en/of grijze haren kan niet aangezien dit haar geen pigment bevat. Het aantal behandelingen is echter individueel bepaald en afhankelijk van geslacht, familie of ras,plaats van de behandeling, ziekte of gezondheid en zeker medicatie of storingen in de hormoonbalans.

 

De LightSheer Diode Laser behandelt vanaf huidtype 1, de heel lichte huid, tot huidtype 6, de heel donkere huid. Blonde en kleurloze (witte) haren kunnen echter niet in aanmerking komen voor behandeling. Vermits deze geen pigment bezitten, kan de lichtenergie immers niet geabsorbeerd worden in de haarwortel.

Deze techniek levert het beste resultaat op bij een lichte huid met donkere haren.Naargelang de sessies vorderen, worden de haren dunner en zeldzamer op voorwaarde dat men de haren enkel nog glad scheert(niet harsen of pincet gebruiken).

 

Voor- en nabehandeling

1. Blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon (zowel natuurlijk zonlicht als zonnebank) minder dan 4 weken vóór de behandeling moet worden vermeden. Gedurende de eerst 3 dagen na elke behandelingis blootstelling aan de zon absoluut NIET toegestaan.
Bovendien is het aan te raden om gedurende de eerste 2 weken na de behandeling “sunblock” aan te brengen op de behandelde zones.Bij langdurige blootstelling moet de “sunblock” om de 2 uur worden aangebracht.

2. Verzorging na de behandeling

In sommige gevallen kan er een tijdelijke roodheid ontstaan na de behandeling (folliculair oedeem) .Het is aan te raden tweemaal daags (‘s morgens en ‘s avonds) Bepanthol, Flamazine of Flamigel aan te brengen op de behandelde zones. Dit gedurende de eerste 3 dagen na de behandeling.

3. Medicatie

Er zijn geneesmiddelen die de lichtgevoeligheid van de huid verhogen. Daarom wordt er verzocht vóór de behandeling de gebruikte medicijnen mede te delen aan de behandelaar.(Opgelet: dat geldt ook voor het sint janskruid.)

4. Make-up

Make-up, parfum, deodorant, zonnebescherming, crèmes, bruinen zonder zon, dienen volledig te worden verwijderd vóór de behandeling.

5. Scheren

Voorafgaande aan de behandeling dient de te behandelen zone volledig te worden geschoren.(Bij de eerste afspraak dient er niet te worden geschoren om de te behandelen haarzone te kunnen analyseren. Baard of schaamlippen dienen WEL vooraf geschoren te worden.) Vóór de start van de definitieve ontharing moet de traditionele ontharing (harsen, epileren, pincet of elektrisch epileren) minstens 6 weken eerder zijn uitgevoerd.

6. Teruggroei

Haar mag niet geëpileerd of verwijderd worden met was of pincet tussen twee behandelingen. Het is beter de waarneembare haren gewoon met een schaar af te knippen, te scheren of een ontharingscrème te gebruiken.

 

Afspraak Maken 

Je kan een afspraak bij Céline telefonisch maken op 054/502510 maar ook via e-mail naar info@dekliniek.be

Een afspraak is zowel te Ninove als te Melle mogelijk. 

 

Tarieven

Wil je Céline leren kennen en een eerste vrijblijvend haaradvies krijgen? Boek dan een gratis kenningsmakingsgesprek!

De tarieven van de behandelingen zijn afhankelijk van de te behandelen zone(s) en variëren tussen €50 en €150 per behandeling.