Lees meer

Littekencorrectie

Littekens (vb. ten gevolge van acne, ongevallen, brandwonden, operaties, ...) worden meestal behandeld nadat ze volledig genezen zijn en niet meer evolueren. tijdens deze genezingsfase kan je wel allerlei "hulpmiddeltjes" gebruiken om je litteken zo mooi mogelijk te laten genezen. meer informatie hierover kan je inwinnen tijdens een consultatie.

Chirurgische littekencorrectie is een techniek om de vorm van het litteken te corrigeren waardoor de zichtbaarheid en het onesthetische karakter van littekens afneemt en ze dus minder opvallen. Littekens kunnen nooit volledig verdwijnen , maar vaak wel veel verbeteren. Ook met behulp van andere geavanceerde en minder invasieve technieken zoals Tixel, lipofilling en hyaluron kunnen littekens in bepaalde gevallen zó goed worden behandeld dat er weinig meer van te zien is.

Ernstige littekens met een groter volume of een aanzienlijker oppervlak zijn dan weer vaak complexer om te corrigeren. Een advies op maat is altijd de eerste stap naar verbetering.

 

Meer weten of een afspraak maken? Contacteer ons!