Lees meer

Rimpelvullers, hyaluronzuur, fillers of lipofilling

Rimpelvullers, de zogenaamde hyaluronzuurinjecties of fillers, hebben naast spierverslappers ook een revolutie teweeggebracht in de wereld van de plastische chirurgie. Wereldwijd behoren deze behandelingen tot de populairste cosmetische ingrepen, samen met spierontspanners of spierverslappers gekend onder de naam Botox®. De populariteit van deze behandelingen komt voort uit het feit dat ze snelle en effectieve resultaten bieden zonder dat er een chirurgische ingreep voor nodig is.

Wat zijn rimpelvullers?

Rimpelvullers, ook wel fillers genoemd, zijn een populaire keuze voor iedereen die een jeugdiger uiterlijk wil krijgen zonder onder het mes te gaan. Deze injecties worden in de rimpels of fijne lijntjes ingespoten om deze lokaal en tijdelijk op te vullen of om extra volume te creëren. Rimpelvullers worden vaak samen gebruikt met spierontspanners om een jongere uitstraling te creëren. De resultaten van deze behandeling houden tussen de zes à twaalf maanden aan. Voor een blijvend resultaat raden we aan de behandeling elke 8-10 maanden in te plannen.  
Rimpelvullers zijn injecties op basis van hyaluronzuur, een stof die van nature aanwezig is in het lichaam en volledig afbreekbaar is. Hyaluronzuur trekt vocht aan op de plek waar het werd ingespoten en vult zo leegtes op. Denk maar aan de neus-lipplooi, de holtes onder de ogen en de lippen. Andere gekende en vaak gebruikte rimpelvullers zijn collageen en calciumhydroxyapatite.

Voordelen van rimpelvullers

Rimpelvullers kunnen heel gericht ingezet worden en zijn een oplossing voor een breed scala aan cosmetische problemen, waaronder rimpels, kuiltjes, volumeverlies, etc. Of je nu tekenen van veroudering wil aanpakken of jouw natuurlijke kenmerken wil uitlichten en benadrukken, rimpelvullers bieden een effectieve oplossing die meteen resultaat oplevert.
Er bestaat ook een oplosproduct waarbij hyaluronzuur heel makkelijk kan worden weggespoten. Dit maakt de behandeling van rimpelvullers op basis van hyaluronzuur heel veilig. 

De resultaten van rimpelvullers

Rimpelvullers vullen leegtes of rimpels op en geven een frisser en jonger resultaat. Dit resultaat houdt ongeveer 6-12 maanden aan. Wil je een blijvend resultaat, dan dien je de behandeling om de 8-10 maanden te herhalen.
Het is belangrijk op te merken dat rimpelvullers alleen mogen worden gebruikt door een arts en niet voor iedereen geschikt zijn. Als je overweegt een rimpelvuller te gebruiken dan kan je het beste eerst de risico's en voordelen met onze gespecialiseerde artsen bespreken.

Rimpelvullers consultatie

Overweeg je om een behandeling met rimpelvullers te laten uitvoeren, maak dan eerst een afspraak bij Dr. De Clerck.
Dr. De Clerck zal tijdens de consultatie je gezicht analyseren en bespreken welke techniek en product het beste resultaat voor jou zal opleveren.

Meer weten of een afspraak maken? Contacteer ons!