Lees meer

Spierontspanners en spierverslappers

Spierontspanners en spierverslappers, de zogenaamde Botox® injecties, hebben een revolutie teweeggebracht in de wereld van de plastische chirurgie. Wereldwijd behoren deze behandelingen tot de populairste cosmetische ingrepen. De populariteit van deze behandelingen komt voort uit het feit dat ze snelle en effectieve resultaten bieden zonder dat er een chirurgische ingreep voor nodig is.  Al sinds de jaren 70 worden spierontspanners toegepast eerst om spasmen te verminderen, nadien zag men het cosmetische voordeel dat daar uit voorkwam.

 

Wat zijn spierontspanners of spierverslappers?

Spierontspanners, ook wel spierverslappers genoemd, zijn een populaire keuze voor iedereen die een jeugdiger uiterlijk wil krijgen zonder onder het mes te gaan. Deze injecties worden in de spieren, die de rimpels of fijne lijntjes veroorzaken, ingespoten om deze lokaal en tijdelijk te verslappen. Hoewel ze vaak worden geassocieerd met voorhoofdrimpels en alle rimpels die door expressie veroorzaakt worden, kunnen spierverslappers ook worden gebruikt bij andere cosmetische behandelingen zoals kaaklijncontouren, halsliften, etc. De resultaten van deze behandeling kunnen tussen de drie en zes maanden aanhouden. Voor een aanhoudend resultaat raden we aan de behandeling elke 4 maanden in te plannen.  
Spierontspanners op basis van botulinetoxine kennen we vooral onder de naam Botox®. Hoewel de meeste mensen spierontspanners voornamelijk associëren met cosmetische behandelingen zoals rimpelvermindering, is het ook een effectieve behandeling voor bepaalde medische aandoeningen zoals migraine, overmatig zweten, tandenknarsen etc.

 

Voordelen van spierontspanners en spierverslappers

Spierontspanners kunnen heel gericht ingezet worden en zijn een oplossing voor een breed scala aan cosmetische problemen, waaronder fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, expressierimpels etc. Of je nu tekenen van veroudering wil aanpakken of gewoon jouw natuurlijke kenmerken wil uitlichten, spierverslappers bieden een effectieve oplossing die zeer snel (3-14 dagen na de behandeling) resultaat oplevert.
Naast het oplossen van cosmetische problemen, kunnen spierverslappers ook een oplossing zijn voor chronische hoofdpijn of migraine, overmatig zweten en spasmen. Spierontspanners verminderen de spanning in de spieren, waardoor deze ontspannen en ongemak verlichten.

 

De resultaten van spierontspanners en spierverslappers

Spierontspanners strijken rimpels glad door de spieren die ze veroorzaken tijdelijk te ontspannen. De resultaten duren doorgaans 3-6 maanden. Wil je een blijvend resultaat, dan dien je de behandeling te herhalen.

Het is belangrijk op te merken dat spierverslappers alleen mogen worden gebruikt door een arts en niet voor iedereen geschikt zijn. Als je overweegt een spierverslapper te gebruiken voor cosmetische doeleinden of ter verlichting van de pijn, kan je het beste eerst de risico's en voordelen met onze ervaren artsen bespreken.

 

Spierontspanner of spierverslapper consultatie

Overweeg je om een behandeling met spierontspanners of spierverslappers te laten uitvoeren, maak dan eerst een afspraak bij onze gespecialiseerde artsen. Dr. De Clerck zal tijdens de consultatie je gezicht analyseren en bespreken welke techniek het beste resultaat voor jou zal opleveren.