Lees meer

Huidverbetering

Onze laser is een revolutionaire nieuwe huidverjongingstherapie. Het is een betrouwbare methode om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. De huidkwaliteit wordt hierdoor verbeterd en men bekomt een anti-verouderingseffect.

De laser wordt meestal gebruikt in het gelaat, maar ook de hals, het décolleté, de handen en striemen kunnen hiermee worden aangepakt.  De behandeling kan worden toegepast in de volgende gevallen:

- Verbeteren van (acné) littekens,
- striemen of brandwonden

- huidverstrakking en revitalisatie

- fijn rimpels en lijntjes

- huidpigmentatie, vlekjes

Het biedt hetzelfde resultaat van een behandeling met een gefractioneerde laser, echter zonder de nadelen. Zo blijven zowel de pijn en zwelling als de down-tijd vrij beperkt. 

 

Behandeling

De behandeling gaat best door tussen oktober en maart. In de zomer wordt ons lichaam namelijk te veel bloodgesteld aan de zon, wat pigmentatie kan veroorzaken.

Door het aanbrengen van een verdovende crème voor de behandeling, wordt de behandeling goed verdragen.

De laser geeft gecontroleerde warmtepulsen aan de huid via een patroon van kleine piramides. De pulsen zijn van zo’n korte duur dat de behandeling niet pijnlijk is. De huid vernieuwt zich en verstrakt. Door de hoge temperatuur blijft het behandeloppervlak gedurende de behandeling volledig steriel. De behandeling duurt 20-30 minuten.

De behandelde huid ziet er tijdelijk (3 à 4 dagen) wat rood (zoals een zonnebrand) en licht gezwollen uit, doch dit trekt geleidelijk weg. Bij sommige patiënten is de roodheid reeds de volgende dag weg. De roodheid kan echter perfect weg gemaquilleerd worden vanaf dag 2, bij voorkeur met minerale make up.

Er is geen voorbehandeling nodig. Voor de nabehandeling wordt een medische zalf voorgeschreven. Nadien kan men in overleg met de dokter of onze huidcoach overstappen op verzorgende producten op maat van uw huid.

3-4 sessies worden aangeraden om een optimaal resultaat te bekomen, met telkens een tussenperiode van minimaal 4-6 weken. Door de procedure te herhalen krijgt men iedere keer een versterkend effect en zal de huid ook minder roodheid vertonen bij de vervolgbehandelingen.
 

Wanneer zie ik het resultaat?

Na 3-4 behandelingen met de laser is de huid volledig behandeld en voor 100% vernieuwd. Ongeveer 4 maanden na de laatste behandeling is het definitieve eindresultaat zichtbaar, in deze periode wordt er nog nieuw collageen en elastine in de huid aangemaakt. Doordat de huidoppervlakte niet wordt beschadigd, maar de huidkwaliteit net verbetert, kan deze behandeling onbeperkt herhaald worden. Om het resultaat zo lang mogelijk vast te houden kan u, 1-2 keer per jaar de behandeling herhalen.

In combinatie met deze behandeling kunnen ook actieve anti-aging vitamines of depigmenterende stoffen worden toegevoegd. 

Door deze aan te brengen na de behandeling, worden de stoffen optimaal opgenomen door de huid, met een maximaal effect tot gevolg.