Lees meer

Rimpelvullers versus Covid vaccin

Geschreven op 3 December 2021

De Verenigde Staten rapporteerden recent een paar meldingen van patiënten die verdikking en roodheid constateerden na een behandeling met rimpelvullers. Deze reactie trad op na vaccinatie met het Moderna vaccin. Van de +/- 15000 gevaccineerden met rimpelvullers, werd de bijwerking bij slechts 3 patiënten gezien. Deze patiënten herstelden volledig en eenvoudig na behandeling met cortisone of antihistamina. Reacties na andere vaccins werden voor zover wij weten, nog niet waargenomen.

De bijwerking wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem wordt gestimuleerd door het vaccin, waardoor er een minieme kans bestaat dat het lichaam reageert op de rimpelvullers met lokale zwelling en roodheid op de behandelde plaats(en).

Wij werken met andere merken dan de rimpelvullers die gebruikt werden bij de gerapporteerde patiënten. Toch willen we op veilig spelen en raden we aan om een rustperiode van 2 weken voor en 2 weken na de vaccinatie in acht te nemen.

Het betreft hier enkel een maatregel voor patiënten met een fillerbehandeling. Voor behandelingen met spierontspanners dienen er geen maatregelen genomen te worden.

« Terug naar overzicht